bmi regional start binnenlandse vluchten Noorwegen

Het Britse bmi regional is afgelopen donderdag gestart met binnenlandse vluchten in Noorwegen. Vanaf nu verbindt bmi regional de zuidelijke stad Stavanger met de in het noorden gelegen steden Narvik en Tromso alsook Kristiansund. Verder is er ook een vierde route vanuit Stavanger geopend naar het Zweedse Gothenburg.

Voor de Noren in Narvik en Tromso zijn het de enigste rechtstreekse routes naar het zuiden van Noorwegen. Een overstap via Oslo is niet meer nodig en dat is goed nieuws voor de olie- en gasindustrie. Narvik en Tromso zijn belangrijke steden voor de Noorse energie-industrie en een rechtstreekse verbinding naar het zuiden werd daarom ook enthousiast onthaald. Volgens bmi regional zouden de rechtstreekse vluchten jaarlijks een besparing betekenen voor de industrie van 400 miljoen Noorse Kronen, of zo’n 47 miljoen euro.

De centraal gelegen kuststad Kristiansund krijgt er een tweede vlucht van bmi regional bij. Afgelopen zomer startte de maatschappij al met een vlucht tussen Aberdeen en Kristiansund. Nu komt daar een tweede vlucht naar Stavanger bij.


©bmi regional

De vierde route vanuit Stavanger is die naar Gothenburg, de tweede grootste stad in Zweden. Ook voor Gothenburg is het de tweede route van bmi regional. De maatschappij is er namelijk al actief van en naar Birmingham.

De  vluchten vanuit Stavanger worden dagelijks uitgevoerd op weekdagen met ERJ-145’s naar alle bestemmingen en op zondag ook nog eens naar Gothenburg.

Met de nieuwe routes heeft bmi regional nu 21 bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankfrijk, Italië, België, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen in haar netwerk. Bmi regional is al actief op de route tussen Bristol en Brussel en komend zomerseizoen komen daar ook nieuwe vluchten naar Newcastle bij.


Het routenetwerk van bmi regional.