Eerste B757-200 voor expansie Aer Lingus

Op de luchthaven van Shannon in Ierland is de eerste B757-200 voor Aer Lingus uitgerold. Aer Lingus heeft een contract met Air Contractors voor drie B757-200’s voor een periode van drie jaar. De drie extra toestellen stellen Aer Lingus in staat de frequentie op bepaalde routes te verhogen en er ook een nieuwe op te starten.

Het eerste toestel, dat de registratie EI-LBR kreeg, is in een hybride kleurenschema uit de hangar gekomen in het Ierse Shannon. Het toestel is, net zoals de andere twee 757’s die zullen volgen, afkomstig van Finnair. Die maatschappij heeft recent haar 757 uit de vloot uitgefaseerd.

De 757’s zullen de A330 vervangen die vanuit Shannon de routes naar New York en Boston uitvoert. Die routes werden voordien enkel in het zomerseizoen uitgevoerd (vier keer per week naar Boston en drie keer per week naar New York) maar zullen vanaf nu het hele jaar door worden gevlogen (dagelijks in de zomer en vijf keer per week in de winter naar Boston en zes keer per week naar New York). Terwijl er dus daarvoor maar één toestel nodig was om de twee bestemmingen uit te voeren, zijn dat er nu dus twee.

© Malcolm Nason

De derde B757 zal gebruikt worden om de nieuwe route vanuit Dublin naar Toronto te openen. Die route zal vanaf april dagelijks worden uitgevoerd in het zomerseizoen en vier keer per week in de winter. De vrijgekomen A330 van Shannon zal worden ingezet op de nieuwe route naar San Francisco die ook in april start. Er zal vijf keer per week naar Californië worden gevlogen.

De drie 757’s zijn afkomstig van Finnair en zullen worden gedamp-leased van Air Contractors. Dat betekent dat Aer Lingus enkel voor de cabin crew zal zorgen. Het hybride kleurenschema dat nu te zien is op het toestel is maar tijdelijk. Binnen enkele weken zou het toestel in een volledig kleurenschema van Aer Lingus te zien moeten zijn. De twee andere 757’s zijn al in Shannon maar zijn nog in onderhoud. Zij zullen binnen enkele weken klaar zijn voor entry-into-service. De toestellen hebben 12 premium seats en 165 economy seats.

Aer Lingus laat haar passagiers voor de Verenigde Staten al door de pre-clearance faciliteiten op de luchthavens van Dublin en Shannon gaan. Daardoor kunnen passagiers veel vlotter de Verenigde Staten binnen bij aankomst, wat vaak lange wachtrijen kan besparen.