NHV ontvangt donderdag als eerste de EC175

Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV), het internationale helikopter transportbedrijf gelegen in Oostende, krijgt de eer om de allereerste Eurocopter EC175 in ontvangst te nemen. Sinds 2012 heeft NHV 16 helikopters van dit type besteld bij Airbus Helicopters, de nieuwe naam voor de Eurocopter Group. De ontvangst van de eerste EC175 is gepland voor aanstaande donderdag 11 december.

“Wij – NHV en onze klanten – hebben de EC175’s prestaties uit de eerste hand ervaren en hebben het volste vertrouwen in het vermogen van de helikopter om aan de operationele behoeften van NHV te voldoen en Airbus Helikopters’ vermogen om haar verplichtingen omtrent levering na te komen”, aldus NHV-CEO Eric Van Hal. “De aankoop van de EC175’s sluit aan bij onze strategie van het bezitten en exploiteren van een jonge vloot met de meest moderne systemen, die onze mogelijkheden vergroot en bijdraagt aan veilige operaties. Naar aanleiding van de recente certificering van de EC175’s kijken we uit naar de start van leveringen van dit nieuwste lid van de Eurocopter productlijn ‘in de zwaardere middelgrote helikopter categorie’.”

© Airbus Helicopters

De EC175 is een medium-lift tweemotorige helikopter, ontwikkeld oorspronkelijk voor de olie-en gasindustrie om te opereren naar boorplatformen, en volgt de meeste strikte veiligheidsvereisten die een must zijn geworden in deze industrie. Het toestel werd ook ontwikkeld voor andere missies zoals search-and-rescue en medisch transport. Verder beantwoordt het type ook aan de vraag voor commercieel personentransport en VIP-vluchten.

Ondanks de vertragingen in de leveringen is de EC175 een gewild toestel dankzij de state-of-the-art Helionix-instrumenten en verbeterd passagierscomfort en veiligheid. Met zijn twee Pratt & Whitney PT6 motoren haalt de EC175 een kruissnelheid van 165 knopen en vertoont het type daarbij extreem lage trillingsniveaus vergeleken met andere toestellen in zijn klasse.