Qantas houdt A380-vloot aan de grond na incident

Een Qantas A380 (VH-OQA) voerde vlucht QF32 uit van Singapore naar Sydney in Australië toen na 6 minuten vliegen (20nm) engine #2 het begaf. De motor is een RR Trent 972 en viel uit na een luide knal. Brokstukken van diezelfde motor vielen op straat, woningen en een winkelcentrum op het eiland Batam in West-Indonesië. Gelukkige zijn hierbij geen gewonden te melden.

Twee uur later, na het dumpen van de fuel, is het toestel veilig geland in Singapore. De brandweer heeft na landing engine #1 moeten volspuiten met schuim, zodat die engine ook zou uitvallen. Aan boord van het toestel bevonden zich 440 passagiers en 26 crew.


© avherald.com

© avherald.com

Qantas heeft vrijwel meteen na het accident besloten om alle A380’s in haar vloot aan de grond te houden tot er voldoende informatie is verzameld over de precieze oorzaak van het incident op vlucht QF32. De Australische luchtvaartmaatschappij is voorlopig de enige die gebruik maakt van de RR Trent 972. De andere maatschappijen gebruiken de RR Trent 970 -die iets minder krachtig is- op hun A380’s.

Discussieer mee over dit onderwerp op ons forum: http://www.flightlevel.be/forum/viewtopic.php?f=10&t=1225