Yangtze River Express driemaal per week naar Brussel

De Chinese vrachtmaatschappij Yangtze River Express zal vanaf 29 maart naar Brussel vliegen. Dat schrijft de website Cargoforwarder Global. Het gaat om drie wekelijkse vluchten tussen Chicago en Brussel en dan verder door naar München.

Brussels Airport kan deze maand alweer een nieuwe klant verwelkomen. Het Chinese Yangtze River Express zal Brussel opnemen in zijn routenetwerk. Yangtze River Express zal Brussel opnemen op de route Shanghai-Chicago-Brussel-München-Shanghai. De route zal drie keer per week worden gevlogen en dat met de B747-400F.

Yangtze River Express behoort tot de Hainan Air Group waar, zoals de naam het zegt, ook de reeds op Brussel actieve passagiersmaatschappij Hainan Airlines deel van uitmaakt. Voor Yangtze River Express worden Brussel en München de vijfde en zesde Europese bestemmingen. De maatschappij is al actief op de luchthavens van Amsterdam, Hahn, Luxemburg en Praag.

Boeing_747-481(BDSF),_Yangtze_River_Express_JP7344028

De Chinese maatschappij beschikt over een vloot van 20 B737 Classics en 3 B747-400F’s. Voordien beschikte Yangtze River Express ook nog over een A330F, maar die is vorig jaar overgeplaatst naar zustermaatschappij Hong Kong Airlines Cargo.

Yangtze River Express is al de vierde nieuwe klant op enkele maanden tijd. De voorbije maanden kwamen Qatar Cargo en Ethiopian Cargo al naar Brussel en maakte KF Cargo vorige week bekend vanaf mei ook naar Brussel te willen vliegen.