VLM start twee routes vanaf Ierse Waterford

Vandaag kondigde VLM Airlines weer nieuwe routes aan. Vanaf 27 april zal de maatschappij een Fokker 50-toestel baseren op de luchthaven van Waterford in Ierland. Vanaf daar zal het ze 16 vluchten per week opereren naar Birmingham en Londen Luton.

Het Ierse Waterford, een stadje in het zuidoosten van Ierland met zo’n 50.000 inwoners, krijgt vanaf 27 april terug internationale lijndiensten. VLM Airlines zal vanaf dan 12 keer per week vliegen tussen Waterford en Londen Luton en 4 keer per week naar Birmingham.

Op de route naar Luton gaat het om twee dagelijkse vluchten en op zaterdag en zondag telkens één vlucht. Vermits de vluchten naar Luton telkens gaan om een ochtend- en een avondvlucht wordt er ook ’s middags 4 keer per week gevlogen naar Birmingham.

Momenteel vliegt Flybe al op de route Waterford-Birmingham, maar die route sneuvelt op 20 maart. De luchthaven zou daardoor geen enkele commerciële route meer overhouden. Daardoor wordt VLM vanaf april de enigste commerciële luchtvaartmaatschappij op de luchthaven van Waterford. In het verleden werd er door Aer Lingus Regional ook al vluchten aangeboden vanaf Waterford naar Londen Luton. Die dienst werd begin 2013 stopgezet.

8661883463_9834afb829_b

Toch heeft VLM-CEO Arthur Smith er vertrouwen in dat er wel degelijk een markt is voor de vluchten die VLM vanaf april wil aanbieden: “We zijn er van overtuigd dat er voldoende vraag is voor betrouwbare en handige verbindingen tussen het zuidoosten van Ierland en London en Birmingham.” White benadrukt dat er sinds 1985 al verscheidene diensten tussen Waterford en Londen zijn geweest.

Vanaf april zal VLM vliegen naar 12 steden in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.