VLM van Southampton naar Hamburg via Antwerpen

Vanaf 23 april start VLM Airlines met de lijndienst Southampton-Antwerpen-Hamburg. Daarmee verbindt ze naast Rotterdam en Antwerpen nu ook de havenstad Southampton met Hamburg. Het gaat om een dagelijkse vlucht op weekdagen

De nieuwe vlucht vertrekt vanuit Antwerpen om 11:05 met aankomst in Southampton om 11:30. Daar gaat het dan om 12:00 terug richting Antwerpen en vandaar uit kunnen passagiers overstappen op de vlucht naar Hamburg die ’s avonds om 20:00 aankomt. Doordat de Hamburg-vlucht niet direct aansluit op de aankomst van de vlucht vanuit Southampton bedraagt de reistijd 7 uur. Tussen beide vluchten zit 4 uur en 5 minuten.

Met de terugvlucht vanuit Hamburg naar Southampton bedraagt de reistijd daarentegen slechts 3 uur en 25 minuten. Het gaat om een vertrek om 09:05 in Hamburg met een aankomsttijd van 11:30 in Southampton. In Antwerpen bedraagt de overstaptijd deze keer slechts 30 minuten. Alle vluchten worden uiteraard uitgevoerd door de Fokker 50, het enige toestel in de vloot van VLM Airlines.

VLM-Route-map-17032015
De huidige route map van VLM Airlines

VLM Airlines mikt naast zakenreizigers ook op toeristen: “Alle drie de bestemmingen zijn gerespecteerde internationale havensteden alsook populaire toeristische hotspots waardoor we dus zeer overtuigd zijn dat de route succesvol zal zijn. Southampton wordt de vierde internationale havenstad die zal aangedaan worden door VLM naast Rotterdam, Hamburg en Antwerpen”, aldus CEO Arthur White.