Easyjet neemt 250ste Airbus A320 in ontvangst

Easyjet, één van de grootste gebruikers van de Airbus A320 in Europa, viert vandaag de ontvangst van hun 250ste Airbus A320. Samen met partners Airbus en CFM werd er een ceremonie georganiseerd in het Duitse Hamburg.

Voor de gelegenheid stelde Easyjet het mijlpaaltoestel voor met een speciale livery, waarbij achteraan op de romp van het toestel het getal 250 te zien is, gevormd door 250 miniatuur vliegtuigjes. Het toestel werd zoals de eerder geleverde toestellen voorzien van de laatste technologie en brandstofbesparende Sharklets, speciaal ontworpen vleugeltippen.

© Airbus

CEO van Easyjet Carolyn McCall: “De ontvangst van onze 250ste Airbus helpt ons om reizen gemakkelijk en betaalbaar te blijven maken en Europa’s grootste luchtvaartmaatschappij te worden. Deze mijlpaal symboliseerdt de lange en succesvolle samenwerking tussen Airbus en Easyjet. Het is slechts vier jaar geleden dat we de 200ste levering van het toestel vierden en op dat moment was Easyjet ’s werelds jongste maatschappij om de kaap van 200 Airbus toestellen te bereiken en dit in de kortste tijd. EasyJet is trots om Airbus en CFM als zo betrouwbare partners te kunnen beschouwen.”

De maatschappij vliegt met 234 toestellen op meer dan 750 routes en verbindt zo 130 luchthavens met elkaar in 33 verschillende landen.

Sinds de eerste levering van Airbus aan Easyjet in september 2003 heeft Airbus gemiddeld één toestel geleverd aan Easyjet elke zestien dagen. Op dit moment heeft de maatschappij nog 158 toestellen in bestelling staan, hetgeen Easyjet de derde grootste klant van Airbus maakt.

© Airbus

“Het geeft een enorme voldoening als ik kijk naar de enorme groei en succes van Easyjet, en dat ze dit alles bereikt hebben met Airbus als hun grootste partner,” zegt Didier Evrard, Airbus’ EVP en Head of Programmes. “Easyjet’s zware investering in de A320 familie alsook de bestelling voor honderd A320neos is voor ons een grote bevestiging en toont Easyjet’s verbintenis tot exploitatie van moderne, productieve en comfortabele vliegtuigen.”

Met meer dan 11.500 toestellen in bestelling en bijna 6.500 geleverde vliegtuigen aan zo’n 350 klanten wereldwijd is de A320 familie vandaag ’s werelds best verkopende single-aisle (toestellen met één gangpad) vliegtuigfamilie.

Foto’s: Airbus