TUI Group bestelt drie Boeing 787-9’s

De TUI Group – het consortium waar ook het Belgische Jetairfly toe behoort – heeft een vaste bestelling geplaatst voor één Boeing 787-9 plus één optie. Verder ruilden ze ook twee uitstaande orders voor de kleinere 787-8’s om voor evenveel 787-9’s. Volgens Boeing is de bestelling zo’n 225 miljoen euro waard aan catalogusprijzen.

Met de nieuwe bestelling zal de volledige TUI-groep tijdens dit zomerseizoen dertien 787-8’s in de vloot hebben. Eén daarvan vliegt voor Jetairfly en drie exemplaren zijn ondergebracht bij het Nederlandse Arkefly. In de komende drie jaar moeten daar ook de drie grotere Boeing 787-9’s bijkomen. De vliegtuigen zullen wellicht over de hele groep ingezet worden in het kader van de nauwere samenwerking binnen de TUI-groep.

wiki
Wim Bladt

“Door het toevoegen van de 787-9 aan ons orderboek, hebben alle luchtvaartmaatschappijen uit de TUI Group nu de mogelijkheid om hun langeafstandsnetwerk verder uit te breiden en de klanten nieuwe, spannende vakantiebestemmingen aan te bieden,” zei managing director aviation Henrik Homann van TUI. De 787-9 kan veertig passagiers meer vervoeren in vergelijking met de 787-8, terwijl het toestel ook 830 kilometer verder kan vliegen.

De zes luchtvaartmaatschappijen binnen de TUI-groep (TUIfly, Thomson, TUIfly Nordic, Jetairfly, Arkefly en Corsair) hebben een gezamelijke vloot van meer dan 140 vliegtuigen en vliegen naar ruim 180 bestemmingen. Naast deze Dreamliners, heeft de groep ook nog eens zestig Boeing 737MAX in bestelling. De komende jaren verdwijnen de aparte merken en gaat iedereen door onder dezelfde TUI-vlag.

Foto: Wim Peeters