Air Malta en Turkish Airlines in gesprek over samenwerking

Het management van Air Malta voert de laatste tijd regelmatig gesprekken met haar collega’s bij Turkish Airlines. Het onderwerp van de onderhandeling zou een eventueel “strategisch partnership” zijn. Dat meldt de krant The Times of Malta. Volgens bronnen binnen het bedrijf zou er gesproken worden over een privatisering van de luchtvaartmaatschappij en de mogelijke rol van Turkish Airlines daarbij.

Air Malta ondergaat op dit moment een herstructurering, opgelegd door de Europese Commissie nadat de luchtvaartmaatschappij in 2010 voor 130 miljoen euro staatssteun ontving. “De discussies draaien rond een strategische samenwerking met Turkish Airlines, die hun activiteiten verder willen uitbreiden”, klinkt het. “De overheid laat op dit moment alle opties open en er wordt niks uitgesloten. Alles van een samenwerking tot een volledige overname is mogelijk”.

Vorig jaar zei voorzitter Maria Micallef dat de luchtvaartmaatschappij haar marktpositie opnieuw moest overwegen na de herstructurering, aangezien ze met haar huidige omvang nooit de financiële middelen zou hebben om ook na 2016 te kunnen blijven bestaan. Op dit moment bestaat de vloot van Air Malta uit vijf A319’s en zes A320’s, waarmee ze naar veertig bestemmingen vliegen in achttien landen in Europa en Noord-Afrika.