VLM stopt al met vluchten vanuit Luik wegens passagierstekort

De Antwerpse luchtvaartmaatschappij VLM Airlines stopt op 16 juni met lijnvluchten vanuit Luik naar Nice, Avignon, Venetië en Bologna. Dat kondigde het bedrijf vandaag zelf aan.

De maatregel komt er als gevolg van een “zeer laag aantal boekingen”. Passagiers krijgen hun tickets terugbetaald, klinkt het. De toeristische vluchten waren nog maar sinds 1 mei opgestart en volgens VLM waren de verwachtingen voor het zomerseizoen hooggespannen. Met een gemiddelde bezettingsgraad van 13 procent over de vier routes, bleek de operatie “niet duurzaam”. Vooral de Italiaanse bestemmingen waren volgens VLM niet in trek.

De maatschappij onderzoekt nu waar het probleem zit. “Als we kijken naar de hoeveelheid advertenties en prijzenstructuur, dan hopen we dat het daar niet aan ligt. We hebben overleg gehad met Luik Airport en gaan in de toekomst nog verder samenzitten om te analyseren waar het foutliep”, zegt commercieel manager Alix De Weerdt.

De klanten van VLM zullen in de loop van de volgende dagen worden gecontacteerd. Zij krijgen hun vlucht terugbetaald, hetzij door VLM Airlines, hetzij door hun reisbureau of touroperator.  Het Fokker 50-vliegtuig, dat voor de verbindingen werd ingezet, zal in Antwerpen worden geplaatst om er chartervluchten mee uit te voeren. Volgens De Weerdt vallen er geen ontslagen en is de financiële impact voor het bedrijf gering, onder meer omdat de slots op de luchthaven kosteloos werden verkregen.

De andere lijnvluchten van VLM Airlines, zoals de verbindingen tussen London Luton, Birmingham en Waterford, de routes tussen de havensteden Antwerpen, Rotterdam, Hamburg en Southampton, en de Antwerpen-Genèveroute “doen het alle goed en groeien verder zoals gepland”.

Verscheen eerder:
VLM vliegt vanaf mei vanuit Luik

 

Bron: Belga