Vanaf donderdag drukke vakantie-uittocht op Brussels Airport

De zomervakantie op Brussels Airport staat voor de deur. De luchthaven verwacht eind deze week een eerste grote golf aan passagiers die op vakantie vertrekken en is, zoals ze zelf zegt, klaar om de grote passagiersaantallen op te vangen. Bovendien lanceert Brussels Airport een sensibiliseringscampagne om een vlotte doorstroming van aankomende en vertrekkende passagiers op de luchthaven te garanderen.

De laatste week van juni begint traditioneel de vakantie-uittocht op Brussels Airport. Topdagen zijn onder andere vrijdag 26 juni, maandag 29 juni en woensdag 1 juli, waarop respectievelijk 45.000 en 44.000 vertrekkende passagiers worden verwacht.

De cijfers liggen gemiddeld 4,5% hoger dan vorig jaar. Uit de cijfers blijkt dat de Belgen niet langer traditioneel in het weekend vertrekken, op vrijdag of zondag, maar omdat 1 juli in het midden van de week valt, zijn er ook in het midden van de week heel wat passagiers die dan op vakantie vertrekken.

Een overzicht van het geschatte aantal vertrekkende passagiers voor de komende dagen:

Donderdag 25 juni 42.000
Vrijdag 26 juni 45.000
Zaterdag 27 juni 36.000
Zondag 28 juni 42.000
Maandag 29 juni 44.000
Dinsdag 30 juni 41.000
Woensdag 1 juli 44.000
Donderdag 2 juli 43.000
Vrijdag 3 juli 42.000
Zaterdag 4 juli 36.000
Zondag 5 juli 43.000

redcap2

Elk jaar neemt Brussels Airport verschillende maatregelen om de zomeruittocht zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Met een stijgend aantal passagiers lanceert de luchthaven een grootschalige sensibileringscampagne om het verkeer naar het luchthaventerrein vlot te laten verlopen. De signalisatie op de toegangsweg is aangepast met kleurcode om passagiers de juiste weg te wijzen. Wie iemand komt ophalen, of iemand wil vergezellen naar de vertrekhal, kan deze zomer tot 30 minuten parkeren voor amper 1 euro in Parkings P1 of P2.

Brussels Airport informeert de passagiers ook via sociale media en de website. Passagiers kunnen er de hele zomer lang een druktebarometer raadplegen, die hen helpt om de drukte op hun vertrekdag juist in te schatten.

In de vertrekhal en op de pieren zet Brussels Airport ook extra personeel in om de passagiers met informatie bij te staan. Dankzij het nieuwe screeningplatform in Connector zal er ook een snellere doorstroming zijn van check-in naar de gate.

15506310390_57fb259eba_b

De nummer 1-bestemming voor de Belgen blijft Spanje. De drie grote luchtvaartmaatschappijen op Brussels Airport, met name Brussels Airlines, JetairFly en Thomas Cook, zien het aantal passagiers op de Spaanse bestemmingen zelfs nog toenemen. Daarnaast zijn ook Turkije, Kroatië, Griekenland, Tunesië, Frankrijk, Marokko en Italië populaire bestemmingen. Een opvallende trends is ook dat steeds meer Belgen een vakantie iets verder van huis plannen. Sint-Petersburg, Dakar, Miami, Washington en diverse bestemmingen in Thailand bijvoorbeeld kennen een stijgend aantal passagiers.

Bron: Brussels Airport