Xiamen Airlines van start op route naar Amsterdam

Gisterenochtend is voor de eerste keer de B787 van Xiamen Airlines geland op de luchthaven van Schiphol. De nieuwe lijndienst naar Amsterdam is tevens de eerste intercontinentale route voor Xiamen Airlines. De maatschappij zal het toestel deze zomer drie keer per week op de route inzetten.

Gisterenochtend omstreeks 06:00 lokale tijd landde de eerste vlucht van Xiamen Airlines op Schiphol. De Chinese B787 vliegt komend zomerseizoen drie keer per week tussen de steden Xiamen en Amsterdam. Met de start van het winterseizoen eind oktober reduceert de maatschappij de frequentie naar twee wekelijkse vluchten.

Amsterdam is de eerste intercontinentale bestemming voor Xiamen Airlines. De maatschappij opereert het grootste deel van haar vluchten op het binnenlandse netwerk in China alsook op enkele internationale routes in Azië. De start van de lijndienst naar Amsterdam is voor Xiamen Airlines dan ook een belangrijke stap in de verdere uitbouw van haar netwerk.

xiamen

Xiamen Airlines trad in 2012 toe tot SkyTeam en heeft sindsdien z’n aantal internationale bestemmingen gestaag uitgebreid. Met KLM als groot SkyTeam-lid is het niet verwonderlijk dat Xiamen Airlines Amsterdam koos als eerste Europese bestemming. Beiden zijn codeshare-partners van elkaar en zowel KLM als Xiamen zijn actief op de route tussen Amsterdam en Xiamen.

Terwijl Xiamen Airlines de route naar Amsterdam op dinsdag, donderdag en zondag uitvoert, doet KLM dit op maandag, woensdag en vrijdag. Momenteel vliegt KLM nog met de B777-200 naar Xiamen maar vanaf oktober zal ze net als haar codeshare-partner de B787 op deze route inzetten.

Xiamen Airlines beschikt over een vloot van 104 B737’s, 6 B757’s en 5 B787’s. Bij de 5 huidige Dreamliners komen er nog 5 exemplaren bij die moeten dienen voor de intercontinentale expansie.

Eind dit jaar start Xiamen Airlines met een route tussen Xiamen en Sydney en volgend jaar wil de maatschappij ook bestemmingen in Noord-Amerika gaan aanbieden.