VLM opent basis in Duitse Friedrichshafen

Vanaf 15 februari opent VLM Airlines een nieuwe basis in het Duitse Friedrichshafen. Dat bevestigen verschillende bronnen. Vanaf de Zuid-Duitse stad zal VLM Airlines naar Berlijn, Düsseldorf en Hamburg gaan vliegen met drie gebaseerde Fokker 50’s.

Na het avontuur in Luik opent VLM Airlines een nieuwe basis in Friedrichshafen waar het drie Fokker 50’s zal baseren. Met die toestellen zal VLM dagelijks een ochtend- en avondvlucht uitvoeren naar respectievelijk Berlijn Tegel, Düsseldorf en Hamburg.

Hoewel het nieuws nog officieel moet bekend worden gemaakt, staan verschillende vluchten al online ingeladen op o.a. de website van Düsseldorf Flughafen. Dat schema toont dat vanaf 15 februari VLM op weekdagen twee keer per dag tussen Friedrichshafen en Düsseldorf gaat vliegen.

Knipsel

Met de komst van VLM naar Friedrichshafen hoopt de maatschappij wellicht een gat te vullen dat is achtergelaten na het stopzetten van de operaties van het Oostenrijke InterSky. Die maatschappij, met haar basis in Friedrichshafen, zette in november haar operaties stop wegens financiële moeilijkheden.

De maatschappij zal voor de nieuwe basis initieel drie Fokker 50’s baseren in Friedrichshafen. Momenteel vliegt een handvol maatschappijen vanaf deze luchthaven, met in de zomer meerdere chartervluchten. Friedrichshafen Airport was in 2014 goed voor 596.000 passagiers.