Vrijdag wellicht opnieuw hinder op Brussels Airport door nieuwe staking

Na de staking vorige week bij grondafhandelaar Swissport zal er komende vrijdag wellicht terug serieuze hinder zijn op Brussels Airport door een nieuwe staking. Deze keer gaat het om een nationale staking van de socialistische vakbonden. De staking zal ook gevolgen hebben voor Brussels Airport, al is nog niet duidelijk hoe groot de impact zal zijn.

De precieze gevolgen van de aangekondigde staking van vrijdag 24 juni zijn nog niet direct te voorspellen, maar meer dan waarschijnlijk zullen er opnieuw grote problemen zijn op Brussels Airport. Verschillende bedrijven verwachten op sommige diensten (zware) personeelstekorten, zo ook bij de afhandelaars.

redcap2

Dat die nieuwe staking zeer ongelegen komt, is duidelijk. Precies een week geleden, vorige vrijdag, legde een deel van het personeel van Swissport al het werk neer waardoor een groot deel van het aantal vluchten te laat en zonder bagage moest vertrekken. Eenzelfde scenario zal zich mogelijk ook nu vrijdag weer voordoen, met opnieuw zware gevolgen voor de passagiers die een vlucht vanuit Brussel moeten nemen.