Luchthaven IST gesloten na dodelijke aanslagen

De luchthaven van Istanboel Ataturk is volledig gesloten voor alle vliegverkeer na een reeks van dodelijke aanslagen eerder vanavond. Er zijn nog weinig details bekend maar er zouden drie zelfmoordterroristen geschoten hebben en verschillende explosies hebben veroorzaakt nabij de ingang van het terminalgebouw. Daarbij zouden momenteel al 28 mensen zijn omgekomen en 60 mensen gewond geraakt.

Na een reeks van dodelijke aanslagen die omstreeks 21:00 Belgische tijd plaatsvonden op de luchthaven van Ataturk in Istanboel is de luchthaven gesloten voor alle vliegverkeer. Er zouden verschillende explosies geweest zijn in of rond een terminalgebouw en er zou ook geschoten zijn geweest. Daarbij zijn voorlopig al officieel 28 mensen omgekomen.

De vertrekkende vluchten werden stopgezet maar initieel werden aankomende vluchten nog wel aanvaard. Later werden ook alle binnenkomende vluchten voor IST afgeleid naar andere luchthavens of moesten deze terugkeren naar hun vertrekbestemming. De luchthaven blijft nog zeker tot en met 05:00 deze ochtend gesloten voor alle verkeer.

160628163525-04-istanbul-ataturk-airport-explosion-exlarge-169

Istanboel Ataturk is met zijn 61 miljoen passagiers per jaar de derde drukste luchthaven van Europa. Het is de hub van Turkish Airlines.  De aankomende vluchten worden voornamelijk afgeleid naar Ankara, Izmir en de tweede luchthaven van Istanboel: Sabiha Gokcen.