Turkish Airlines schrapt deze winter honderden vluchten

Turkish Airlines heeft voor komend winterseizoen serieus gesneden in haar capaciteit naar een honderdtal bestemmingen. De website Routesonline heeft afgelopen weekend alle veranderingen die Turkish deze winter aan haar netwerk heeft doorgevoerd, gepubliceerd. In totaal gaat het om zo’n 270 wekelijkse vluchten die sneuvelen.

Nadat Turkish Airlines vorige week een verlies van 570 miljoen euro voor de eerste helft van dit jaar moest aankondigen, heeft de maatschappij nu ook forse capaciteitsreducties voor komende winter doorgevoerd.

Volgens de website Routesonline gaat het in Europa en de GOS-landen om 229 wekelijkse vluchten die komende winter zijn geschrapt. Behalve capaciteitsreducties zijn er ook veertien bestemmingen zoals Rotterdam die een seizoensroute worden en enkel nog in de zomer zullen worden uitgevoerd.

Op de intercontinentale routes worden er deze winter 41 vluchten geschrapt. Hier zijn er maar vijf bestemmingen die seizoensgebonden worden. Het gaat dan om secundaire steden in Jordanië, Saudi-Arabië, Algerije en Kirgizië.

Voor Brussel zijn er voorlopig geen reducties. Turkish Airlines vliegt momenteel 37 keer per week naar Brussel.

Bron: Airlineroute