Delta Air Lines viert vandaag 25 jaar naar Brussel

Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat Delta Air Lines op Brussels Airport neerstreek met een eerste lijndienst naar New York. In een kwarteeuw tijd vervoerde Delta zo 4,8 miljoen passagiers tussen België en de Verenigde Staten. Momenteel vliegt de maatschappij enkel tussen Brussel en New York maar vanaf maart 2017 keert Brussel-Atlanta terug in het netwerk.

Op 1 november 1991 landde er voor het eerst een toestel van nieuwkomer Delta Air Lines op Brussels Airport. De eerste vlucht kwam van New York en was de start van een kwarteeuw non-stop service naar Brussel vanuit de Verenigde Staten.

Gedurende die 25 jaar vervoerde de maatschappij al zo’n 4,8 miljoen passagiers. De populairste eindbestemmingen voor reizigers van Delta vanuit Brussel zijn New York, Las Vegas, Orlando, Los Angeles en San Francisco.

unnamed

Tot voor de aanslagen op Brussels Airport was Delta actief op twee routes naar New York en Atlanta. Als gevolg van die aanslagen zette Delta de verbinding naar Atlanta stop, maar die keert eind maart 2017 terug. Die vluchten zullen terug met de B767-300 worden uitgevoerd.