21,8 miljoen passagiers voor Brussels Airport in 2016

Afgelopen jaar mocht Brussels Airport 21,8 miljoen vertrekkende en aankomende passagiers verwelkomen. Dat is 7 procent minder dan het jaar daarvoor. Die daling is volledig te wijten aan de sluiting van de luchthaven na 22 maart en de economische gevolgen van de aanslagen.

Na het recordjaar van 2015 waarin Brussels Airport 23,5 miljoen passagiers over de vloer kreeg, moest ze het afgelopen jaar doen met 21,8 miljoen passagiers. De daling van 7 procent is te wijten aan de 12 dagen waarop de luchthaven volledig gesloten was voor het passagiersverkeer na de aanslagen van 22 maart. Ook de economische gevolgen van die aanslagen en de beperkte capaciteit van de luchthaven tussen april en juni hebben de cijfers zwaar negatief beïnvloed.

Hoewel het aantal lokale vertrekkende passagiers fors gedaald is (9 procent), is het aantal transferpassagiers over het hele jaar wel gestegen met 4,6 procent. Dat aandeel is nu goed voor 19 procent van alle passagiers op Brussels Airport en is nagenoeg volledig te danken aan Brussels Airlines.

Het vrachtvervoer mag een lichte groei van 1,1 procent noteren. Hoewel het vrachtvervoer aan boord van passagiersvliegtuigen sterk daalde (12,6 procent) kon het volvrachtsegment stijgen met 14,3 procent. Het vrachtvervoer van de express diensten stijgt met 1,5 procent. De bestaande hub van DHL in Brussel heeft hierdoor bijna haar maximale capaciteit bereikt.

knipsel