Luchthavengemeenschap lanceert actie #keepourairportjobs

Verschillende groepen van de Brusselse luchthavengemeenschap hebben een actie gelanceerd die het belang van Brussels Airport op de economie moet onderstrepen. Met de online actie #keepourairportjobs wil de gemeenschap duidelijk maken dat ongeveer 60.000 mensen afhankelijk zijn van de luchthaven voor hun job. De actie loopt nog zeker tot 20 februari en wil hiermee bekomen dat de tolerantiedrempels op de Brusselse geluidsnormen in voege blijven.

Momenteel loopt er via sociale media een actie van vakbonden, vakorganisaties en werkgevers tegen de opheffing van de tolerantiemarge op de Brusselse geluidsnormen. Met onder meer de hashtag #keepourairportjobs wordt er opgeroepen om online een petitie te tekenen om het initiatief te steunen.

De tewerkstelling op Brussels Airport is goed voor ongeveer 20.000 rechtstreekse en 40.000 onrechtstreekse jobs. Volgens de actievoerders zijn die jobs bedreigd doordat verschillende luchtvaartmaatschappijen hun positie op Brussels Airport aan het afbouwen zijn of hun operaties zelfs al naar het buitenland hebben verhuisd.

“Stel je even voor dat je van de federale politie aan de rechterkant van de baan moet rijden, maar in een bepaalde gemeente krijg je een boete als je niet links rijdt. Wat moet je dan doen? Rechts rijden en een boete krijgen? Of links rijden maar jouw rijbewijs op het spel zetten? Deze afweging moeten piloten bijna dagelijks maken in, of beter gezegd, boven ons land,” klinkt het op de website www.keepourairportjobs.be

Banner van de actie

De actie wil druk zetten op de verschillende regeringen in ons land om tot een oplossing te komen over de geluidsnormen. Op korte termijn is het verlengen van de tolerantiemarge de enige juiste oplossing. “Dat is een eerste noodzakelijke stap om vervolgens met alle betrokkenen op zoek te gaan naar een gebalanceerde oplossing met aandacht voor tewerkstelling, omwonenden, milieu en economie,” gaat het verder op de website.