Brussels Airlines neemt activiteiten Thomas Cook Airlines Belgium over

Als de deal succesvol wordt afgerond, neemt Brussels Airlines de activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium over. Daarmee wordt Brussels Airlines de belangrijkste luchtvaartmaatschappij voor klanten van Thomas Cook België. Twee van de vijf vliegtuigen zouden worden overgeheveld naar Brussels Airlines.

Brussels Airlines en Thomas Cook België kondigen vandaag aan dat ze de intentie hebben om hun huidige partnerschap verder uit te bouwen. Brussels Airlines zou het overgrote deel van de vluchten voor Thomas Cook België gaan uitvoeren en de maatschappij neemt alle activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium over.

Door deze  overeenkomst zouden de 160 piloten en cabinemedewerkers, alle slots en twee vliegtuigen van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) overgaan naar Brussels Airlines. De overige drie vliegtuigen van TCAB zouden worden opgenomen in de Thomas Cook Group, terwijl 40 arbeidsplaatsen bij het TCAB grondpersoneel zouden verdwijnen. Hiervoor werd een collectieve procedure opgestart met de TCAB vakorganisaties en werknemersvertegenwoordiging.

De geplande samenwerking tussen Thomas Cook België en Brussels Airlines zou voor de Belgische klanten een ruimere keuze aan vertrekdagen en meer vluchten betekenen. Bovendien hebben de twee ondernemingen het plan om de komende drie jaar samen nieuwe langeafstandsvluchten aan te bieden naar vakantiebestemmingen  in Noord-Amerika, de Caraïben, Afrika en Azië.

De CEO van Brussels Airlines, Bernard Gustin, is uiteraard zeer positief over de deal: “De combinatie van het netwerk en de expertise van Brussels Airlines met het vakantieaanbod van Thomas Cook zal het aanbod voor Brussels Airlines klanten verder verbeteren. Dankzij de overeenkomst zou Brussels Airlines het aantal vakantiebestemmingen verdubbelen tot in totaal 51 en bestemmingen als Cabo Verde, Gran Canaria, Lanzarote en Egypte kunnen toevoegen aan zijn vluchtschema.

De overname is een win-winsituatie voor beiden. Thomas Cook Airlines Belgium kampt bijvoorbeeld al jaren met problemen om de toestellen buiten het zomerseizoen succesvol in te zetten.

De deal moet nog wel worden goedgekeurd door de Belgische ondernemingsraad en moet ook nog groen licht krijgen van  de bevoegde autoriteiten.

Bron: Brussels Airlines