Route tussen Brussel en Teheran wordt ‘spoedig’ opgestart

Qeshm Air-CEO Mahmoud Shekarabi wil de route tussen Brussel en Teheran spoedig opstarten. Dat bericht het Iraanse nieuwsagentschap FARS. Shekarabi heeft hiervoor een ontmoeting gehad met de Belgische ambassadeur voor Iran François Delhaye.

Een rechtstreekse verbinding tussen België en Iran zou er binnenkort moeten aankomen. Het Iraanse Qeshm Air zei eind vorig jaar al verschillende nieuwe routes te willen opstarten naar Europa, waaronder ook naar Brussel. Shekarabi heeft nu in Iran een ontmoeting gehad met de Belgische ambassadeur om de nieuwe route te bespreken.

“De nieuwe route zal beschouwd worden als een stap naar de uitbreiding van de toerismerelaties met Europa,” zei Shekarabi. “Het doel van nieuwe routes op te starten is om Qeshm Air’s vluchten naar Europa uit te breiden. België ligt in het centrum van Europa en geniet daarom van een speciale strategische betekenis.”

Ambassadeur Delhaye benadrukte dat de Brussel-Teheran route een positieve impact zal hebben op de uitbouw van de bilaterale relaties tussen België en Iran, en dat vooral op het vlak van toerisme, investeringen en economie.

Hoewel de initiële aankondiging van een nieuwe route tussen België en Iran al dateert van eind vorig jaar, is er nog steeds geen officiële begindatum vastgesteld.

Bron: Farsnews