Nieuwe airline PowdAir verbindt Antwerpen met Sion

De nieuwe Britse luchtvaartmaatschappij PowdAir start vanaf 14 december met vluchten tussen Antwerpen en Sion. De nieuwe airline richt zich bijna volledig op de wintersportmarkt. Vanaf Sion zal de maatschappij naar acht Europese bestemmingen gaan vliegen.

De nieuwe luchtvaartmaatschappij PowdAir begint vanaf 14 december 2017 met vluchten vanaf het Zwitserse Sion. De maatschappij wil zich daarbij bijna volledig focussen op de wintersportmarkt door het vervoeren van skiërs en snowboarders naar de Zwitserse skigebieden.

Eerder werd aangenomen dat de maatschappij Zaventem en Rotterdam zou verbinden met Sion maar uiteindelijk werd voor Antwerpen gekozen, tussen de twee luchthavens in. Het is dan ook een opsteker voor de luchthaven in Deurne dat ze een nieuwe maatschappij mag verwelkomen.

De vluchten tussen Sion en Antwerpen zullen 4 keer per week worden uitgevoerd en dit op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Andere luchthavens waar PowdAir naar gaat vliegen zijn Hamburg, Edinburgh, Manchester, Southampton, Bristol, Londen Luton en Londen Southend. Tickets voor deze vluchten zullen vanaf juni te koop zijn en zullen inclusief het vervoer van skimateriaal zijn.

Bron: Powdair