Stroomstoring veroorzaakt grote hinder op Brussels Airport

Op Brussels Airport veroorzaakt een stroomstoring problemen bij de vluchtuitvoering. De storing begon rond vier uur vanmorgen waardoor passagiers het terminalgebouw niet binnenkonden en ook niet mochten uitstappen van aankomende vluchten. Alle vertrekken deze ochtend zijn daardoor vertraagd.

Sinds vanmorgen vier uur is Brussels Airport getroffen door een grote stroomstoring. Daardoor stond er vanmorgen een hoop passagiers geblokkeerd voor het terminalgebouw. Ook de check-in systemen waren getroffen waardoor er geen enkele vlucht kon vertrekken. De vertragingen lopen momenteel op van een uur tot twee uur en langer.

Ook alle aankomende vluchten, voornamelijk langeafstandsvluchten, ondervonden grote hinder. Passagiers moesten aan boord blijven en mochten door de stroompanne niet uitstappen.

Ondertussen zijn de problemen van de baan maar de vertragingen zijn er nog steeds. Verschillende vluchten die vanaf zes uur vanochtend moesten vertrekken zijn twee uur later nog steeds niet kunnen vertrekken. Door een sneeuwbaleffect zullen ook de latere vluchten vanaf Brusels Airport vertragingen ondervinden.