Qatar Airways geïnteresseerd in 10 procent van American

De recente strubbelingen in het Midden-Oosten houden Qatar Airways niet tegen om nieuwe mogelijkheden te bekijken. Integendeel, de Qatari zijn geïnteresseerd in een belang van ongeveer tien procent in American Airlines. Dat maakte de Amerikaanse maatschappij recentelijk zelf bekend in een statement.

Volgens de American Airlines Group kreeg het bedrijf een spontane mededeling van de Qatarese maatschappij, waarin ze haar intentie duidelijk maakte om een “aanzienlijke investering” te doen in American Airlines. De aankoop zou op de open markt gebeuren, het gaat om ruim 800 miljoen dollar (715 miljoen euro) aan aandelen. Beide maatschappijen maken nu al deel uit van dezelfde Oneworld-alliantie en werken nauw samen op het gebied van codeshare en marketing.

De deal moet uiteraard goedgekeurd worden door de Raad van Bestuur van American Airlines en moet voldoen aan de Amerikaanse wet die bepaald dat een Amerikaans bedrijf voor maximaal 24,9 procent eigendom mag zijn van buitenlandse investeerders. “De voorgesteld investering kwam er niet op vraag van American Airlines en zou de samenstelling van de Raad of beheer niet veranderen,” klonk het bij AA.