LOT baseert B787 in Boedapest voor vluchten naar VS

LOT Polish Airlines zal vanaf volgende zomer een B787 baseren op de luchthaven van Boedapest. Daarmee wil de maatschappij gaan vliegen naar New York en Chicago. Sinds onder meer door het faillissement van de nationale luchtvaartmaatschappij Malev zijn er geen rechtstreekse vluchten meer tussen Hongarije en de Verenigde Staten.

In mei 2018 start het Poolse LOT met vluchten vanaf Boedapest naar New York en Chicago. Voor New York gaat het om vier vluchten per week, voor Chicago om twee vluchten per week. De maatschappij zal hiervoor één van haar acht B787-8’s baseren in Boedapest.

Volgens de maatschappij is er een enorme vraag voor directe vluchten tussen Hongarije en de Verenigde Staten. Jaarlijks zouden er zo’n 165.000 passagiers tussen Boedapest en Chicago en tussen Boedapest en New York reizen. Boedapest wordt tevens de eerste buitenlandse basis van LOT.

Met de nieuwe verbinding zal LOT vanaf volgende zomer naar Chicago vliegen vanuit Warschau, Krakau en Boedapest. New York wordt enkel vanaf Warschau uitgevoerd.