Eerste Rwandair-vlucht landt in Brussel, vertrekt zonder passagiers naar Kigali

Vandaag landt op Brussels Airport de allereerste vlucht van Rwandair uit Kigali. De maatschappij vliegt vanaf nu drie keer per week tussen beide hoofdsteden. Hoewel de maatschappij vanaf vandaag naar Brussel vliegt, zal ze door administratieve problemen nog geen passagiers vervoeren tussen Brussel en Kigali.

Vanavond landt op Brussels Airport rond 19:00 de allereerste Rwandair-vlucht komende van Kigali. Vlucht WB700 wordt uitgevoerd door de A330-300 met registratie 9XR-WP en vloog om 16:20 boven het noorden van Algerije. De lancering van de nieuwe route is er een in mineur want de maatschappij zal voor onbepaalde tijd nog geen passagiers in Brussel kunnen laten opstappen en stelt daarom haar commerciële lancering van de Brussel-Kigali route uit.

Dat komt doordat passagiers die in Brussel opstappen en naar Kigali willen vliegen tijdens de tussenstop in Londen Gatwick opnieuw gescreend moeten worden door de autoriteiten van het Verenigd Koninkrijk. Ook moeten passagiers uit 26 Afrikaanse landen, waaronder Rwanda zelf, een transit visum hebben voor hun tussenstop in het Verenigd Koninkrijk. Omdat die reglementering de korte tussenstop te zwaar bemoeilijkt, neemt Rwandair voorlopig geen passagiers mee vanuit Brussel voor Kigali. Enkel in Londen zullen er passagiers kunnen opstappen.

Rwandair probeert hierover met het Verenigd Koninkrijk tot een oplossing te komen. De maatschappij maakte vanavond bekend dat ze nog niet wist wanneer de route Brussel-Kigali van start zou kunnen gaan, maar dat een officiële mededeling zal volgen van zodra er een oplossing uit de bus komt.

Bron: Rwandair | Foto: Airbus