Nordica vanaf september met B737-400 tussen Brussel en Tallinn

In september en oktober zal Nordica een groter toestel inzetten op haar route tussen Brussel en Tallinn. Daarvoor zal de maatschappij (tijdelijk) een nieuw type toestel aan haar vloot toevoegen. Onder meer door het voorzitterschap van Estland van de Europese Raad neemt de vraagt op de route toe.

Het Estse overheidsbedrijf Nordica zal vanaf september een toestel met een capaciteit van 160 zetels inzetten op de route tussen Brussel en Tallinn. Dat zei de Estse minister van Economische Zaken Kadri Simson aan de Estse krant Postimees. Nordica zal een toestel inzetten dat twee keer zoveel plaats zal bieden dan de huidige CRJ-900’s die momenteel op de route worden ingezet.

Simson zegt dat de vraag de voorbije twee jaar stabiel bleef, maar dat die nu is toegenomen door het voorzitterschap van Estland van de Europese Raad. Daarom werden er in juni al twee extra vluchten uitgevoerd en in juli al zeven extra vluchten. Vanaf begin september tot eind oktober zal de maatschappij daarom een 160-seater inzetten. Om welk type het gaat, wou Simson niet kwijt, maar uit het reservatiesysteem blijkt dat het gaat om een B737-400 die ook door LOT zal worden uitgevoerd.

De vluchten worden momenteel uitgevoerd door CRJ-900’s die onder het vluchtnummer van het Poolse LOT vliegen. In november vorig jaar startten Nordica en LOT een strategische samenwerking.

Bron: err.ee