PowdAir doet beroep op CRJ’s van BackBone Aviation

De nieuwe maatschappij PowdAir – die van plan is ook vluchten op te starten naar Antwerpen – zal gebruik maken van twee CRJ-200’s die ze zal leasen van het Deense BackBone Aviation. Dat maakte ze deze week zelf bekend.

PowdAir wil vanaf 14 december vluchten uitvoeren van het Zwitserse Sion naar Antwerpen, Bristol, Edinburgh, Londen Luton, Londen Southend, Manchester en Southampton. Vanuit Sion kunnen passagiers dan verder reizen naar verschillende skigebieden zoals Verbier, Crans-Montana, Zermatt, Veysonnaz en Nendaz. Voor de vliegtuigen is nu een overeenkomst gesloten met het Deense BackBone Aviation, dat twee Bombardier CRJ-200’s ter beschikking zal stellen.

Voorlopig zijn er enkel vluchten voorzien in het winterseizoen, dat eindigt op 16 april. PowdAir zegt wel dat het al bezig is met het bekijken welke verbindingen ze ook in de zomer kunnen aanbieden.

De twee toestellen waarover het gaat zijn OY-RJC (ex-Lufthansa Cityline, Cimber Air en ruim 24 jaar oud) en OY-RJM (ex-Air Nostrum, Cimber Air en 15 jaar oud). De laatste staat sinds april dit jaar in storage op de luchthaven van Sonderborg in Noorwegen en was in 2007 betrokken bij een gear-up landing in Barcelona. Beide toestellen zijn uitgerust met vijftig zetels.