Smurfen worden vijfde Belgian Icon-vliegtuig

Na een stemronde van tien dagen is er definitief uit de bus gekomen dat de Smurfen het vijfde Belgian Icon-vliegtuig worden. Het design van de Italiaanse studente Marta Mascellani kreeg 10.678 stemmen, haar concurrent maar 4.419. Het toestel zal in maart 2018 beschilderd worden.

De Smurfen wonnen het van een Art Nouveau/Victor Horta design. Marta’s ontwerp zal vanaf maart 2018 te zien zijn op een A320 van Brussels Airlines. Als winnaar van de wedstrijd zal Marta het designproces en de creatie van het vliegtuig achter de schermen kunnen meemaken, op de eerste rij staan wanneer het onthuld wordt en op de eerste vlucht meevliegen.

“Tekenen is mijn grote passie dus toen ik over de wedstrijd hoorde, wilde ik meteen de uitdaging aangaan. Ik ben altijd fan geweest van Peyo’s creaties, ik hou van de strips en de films van de Smurfen. Ik vond het ook een super gelegenheid om hen als thema te kiezen, want ze worden 60 jaar volgend jaar. (…) Mijn broer is piloot bij Brussels Airlines, dus ik heb ook een connectie met het bedrijf”, aldus Marta Mascellani.