Icelandair voert tarief in zonder bagage

Icelandair introduceert een nieuw tickettarief: economy light. Daarmee kunnen passagiers ervoor kiezen om een goedkoper tarief te boeken als ze geen bagage meenemen. Die beslissing is een verwacht gevolg van de sterke groei van concurrent Wow Air.

Door de forse uitbreiding van Wow Air de afgelopen twee jaar kiest Icelandair er nu voor om een tarief zonder bagage te introduceren. Wow Air biedt tussen Europa, IJsland en Noord-Amerika goedkope tarieven aan maar rekent wel allerlei extra’s aan zoals handbagage en ingecheckte bagage. Nu gaat ook Icelandair die weg op, al blijft het beperkt.

Een economy light passagier krijgt nog steeds gratis handbagage, zetelvoorkeur, gratis drank aan boord en gratis entertainment maar moet bijbetalen voor ingecheckte bagage. Om hoeveel het gaat is niet bekend. Ook hoeveel goedkoper een economy light tarief wordt, is nog niet bekend.

Door de invoering van zo’n tarief kan Icelandair haar basistarief voor een vlucht dichter bij het niveau van Wow Air brengen. Beide maatschappijen mikken allebei op hetzelfde marktsegment: vluchten tussen Europa en Noord-Amerika, met een tussenstop in IJsland.