VLM Airlines keert terug naar London City

Vanaf 30 oktober keert het nieuwe VLM Airlines terug naar haar roots waar het allemaal begon: London City. De maatschappij neemt de Antwerpen-London City route van CityJet over en gaat zelf terug dagelijks vliegen tussen beide steden.

VLM Airlines start terug een route op waar het in 1993 voor de maatschappij allemaal mee begon: Antwerpen-Londen City. De maatschappij neemt de route over van CityJet die op 27 oktober haar verbinding tussen beide steden stopzet. Antwerp Airport was sinds de bekendmaking op zoek gegaan naar een andere maatschappij om de route over te nemen en vindt in VLM Airlines een nieuwe partner.

VLM Airlines zal de route Antwerpen-Londen City vanaf 30 oktober 19 keer per week gaan uitvoeren. Op maandag, dinsdag en woensdag 3 keer per dag en op donderdag en vrijdag 4 keer per dag. Op zaterdag wordt er niet gevlogen en op zondag 2 keer. Het precieze vluchtschema ziet er zo uit:

Antwerpen en Londen City worden al sinds 1993 het hele jaar door met elkaar verbonden. Toen VLM Airlines in 2008 verkocht werd aan CityJet nam die de route over maar werden de vluchten wel nog steeds uitgevoerd door de Fokker 50’s, met de merknaam CityJet in de plaats.

Nu VLM Airlines een tweede adem gevonden heeft en CityJet de route stopzet, keert de maatschappij terug naar de Londense luchthaven waar ze in de succesjaren ooit de grootste luchtvaartmaatschappij was.