Hainan Airlines vanaf vandaag terug tussen Brussel en Shanghai

Vandaag heeft Hainan Airlines haar rechtstreekse verbinding tussen Brussel en Shanghai nieuw leven ingeblazen. De maatschappij vliegt vanaf nu drie keer per week tussen beide steden met haar B787’s.

Meer dan zeven jaar na de eerste vlucht lanceert Hainan Airlines vandaag opnieuw een rechtstreekse verbinding tussen Brussel en Shanghai. De maatschappij vliegt deze winter op maandag, woensdag en vrijdag vanuit Brussel rechtstreeks naar Shanghai met de B787. De maatschappij was van mei 2010 tot december 2011 ook al actief op deze route, maar zette die na anderhalf jaar stop.

De eerste vlucht kwam vanmorgen om 06:30 (exact 60 minuten te vroeg) aan op Brussels Airport. In de voormiddag werd de nieuwe verbinding officieel ingehuldigd in de aanwezigheid van onder andere eerste minister Charles Michel en vice-eerste minister Kris Peeters. Om 12:25 vertrok de B787-9 terug naar Shanghai en kreeg het toestel zoals gebruikelijk een doop van de brandweer.

Deze winter vliegt Hainan Airlines dagelijks naar Brussel. Naast de drie wekelijkse vluchten naar Shanghai verbindt de maatschappij Brussel ook vier keer per week met Peking.