Eurowings met engine failure en Ryanair met flap-problemen in Brussel

Gisteren zijn er op Brussels Airport twee toestellen met technische problemen geland. Het gaat om een engine failure bij een toestel van Eurowings en om problemen met de flaps van een Ryanair-vliegtuig. Beide toestellen staan nog steeds aan de grond in Brussel.

Gisterenochtend begon om iets over 8 uur vlucht EW8100 uit Berlijn aan de daling naar Brussel. Het ging om een A320 van Eurowings met registratie D-AIQC. Die vlucht neem sinds eind oktober de ochtend- en avondvluchten van Brussels Airlines van en naar Berlijn over.

Bij de approach op baan 25L kreeg de bemanning plots te maken met een engine failure. Het toestel kon verder zonder problemen met één motor landen. De terugvlucht naar Berlijn werd wel geannuleerd. Momenteel staat het toestel nog in Brussel voor verder onderzoek en reparatie.

Twaalf uur later, om iets voor 20 uur, kreeg vlucht FR2905 van Ryanair uit Malta te maken met problemen met de flaps. Tijdens de nadering naar baan 25L faalde een onderdeel van het flapsysteem van de B737 (EI-EMD). Ter beveiliging worden de flaps dan in de stand gehouden waarop ze zijn uitgeklapt en is verder uitklappen niet meer mogelijk. Het toestel maakte een go-around en landde onder toezicht van de brandweer op baan 25R.

Voor de terugvlucht naar Malta, die werd uitgevoerd door de in Malta gebaseerde crew, werd een ander toestel van de Ryanair-basis in Brussel genomen. De terugvlucht kon uiteindelijk met anderhalf uur vertraging vertrekken. Het betrokken toestel staat momenteel in Brussel voor reparatie.