Eerste vlucht voor Air France-dochter Joon

De nieuwe dochtermaatschappij van Air France, Joon, heeft vandaag een eerste commerciële vlucht uitgevoerd van Parijs Charles de Gaulle naar Barcelona. Het eerste vliegtuig werd donderdag voorgesteld aan het grote publiek in één van de hangaars van Air France.

De naam Joon komt van het woord ‘Jeune’, dat jong betekent. Daarmee wil Air France een nieuwe lowcostspeler lanceren met een goede naam. Een typische budgetmaatschappij is Joon echter niet. De maatschappij is meer een hybride onderneming, die het midden houdt tussen een prijsvechter en traditionele maatschappij.

 

Joon gaat dit seizoen van start naar bestemmingen zoals Barcelona, Lissabon, Porto en Berlijn Tegel. Die bestemmingen worden uitgevoerd door zes A320’s.

 

Het plan van de maatschappij is om in mei 2018 met de eerste langeafstandsvluchten te starten naar bestemmingen zoals het Braziliaanse Fortaleza en Mahe (Seychellen). Deze vluchten zullen uitgevoerd worden door Airbus A340-300’s die afkomstig zijn van Air France. In 2018 zullen er nog bestemmingen zoals Rome, Napels, Oslo, Istanboel, Caïro, Kaapstad en Teheran bijkomen.

 

In de toekomst wil Air France het nieuwe bedrijf verder laten doorgroeien, met in 2021 een vloot die bestaat uit achttien korte- en middellange afstandstoestellen en tien long-haul vliegtuigen.

Bron Banner: airlinegeeks.com