Spanningen tussen top Brussels Airlines en Lufthansa

Maandag vindt er in Frankfurt een vergadering van de raad van bestuur van SN Air Holding plaats. Daarin zal onder meer de verdere toekomst van het bedrijf worden besproken alsook een managementwissel aan de top. Dat berichten L’Echo en De Tijd. Volgens La Libre Belgique zouden CEO Bernard Gustin en financieel directeur Jan De Raeymaeker gevraagd zijn ontslag te nemen, wat ze geweigerd hebben.

Nu maandag komt de raad van bestuur van de SN Air Holding (voor 100 procent in bezit van Lufthansa) samen in Frankfurt om de toekomstplannen van Brussels Airlines verder te bespreken. Volgens De Tijd staat er ook een managementwissel op de agenda. Huidig CEO Bernard Gustin en financieel directeur Jan De Raeymaeker zouden volgens La Libre Belgique een brief hebben gekregen met daarin de voorwaarden voor het beëindigen van hun contract.

De sfeer tussen de Belgische top van Brussels Airlines en Lufthansa zou gespannen zijn door de verschillende toekomstvisies. Lufthansa zou Brussels Airlines verder willen integreren in Eurowings, Gustin en co daarentegen willen Brussels Airlines behouden als een hybride maatschappij (goedkope vluchten in Europa maar met een kwalitatief langeafstandsproduct) en deze zo verder ontwikkelen.

Brussels Airlines woordvoerster Wencke Lemmens zei tegen L’Echo dat er maandag een evaluatie plaatsvindt van Brussels Airlines, maar dat het nog geen D-Day is voor de maatschappij. Ze voegde er ook aan toe dat er inderdaad spanningen zijn, maar dat de maatschappij dan ook op een belangrijk keerpunt staat van haar geschiedenis.