Meridiana wordt Air Italy en breidt vloot fors uit

Vandaag werd de nieuwe maatschappij Air Italy voorgesteld aan het grote publiek. Het Italiaanse Meridiana wordt omgedoopt tot Air Italy en breidt de vloot de komende jaren fors uit. Aandeelhouder Qatar Airways wil van Air Italy de toonaangevende maatschappij van Italië maken en een alternatief zijn voor het failliete Alitalia.

Het in Sardinië gebaseerde Meridiana wordt getransformeerd tot een nieuwe grote luchtvaartmaatschappij. Air Italy, zoals de maatschappij zal worden genoemd, wordt het resultaat van een fusie van het reeds in Milaan gevestigde Air Italy en Meridiana. Air Italy werd in 2011 al overgenomen door Meridiana en draagt sindsdien de naam van de maatschappij.

Ook de vloot zal fors vernieuwen en uitbreiden. Momenteel opereert Meridiana met acht B737’s en drie B767’s. De komende drie jaar krijgt Air Italy twintig nieuwe B737 MAX’en geleverd. Qatar Airways, dat voor 49 procent eigenaar is van Meridiana, zorgt ook voor vijf A330-200’s om de langeafstandsvloot te vernieuwen. Nadien moeten er ook nog twintig B787-8’s aan de vloot worden toegevoegd.

Air Italy zal tegen 2020 over een vloot van 50 toestellen beschikken en wil tegen 2022 jaarlijks tien miljoen passagiers vervoeren. De maatschappij kondigde vandaag naast enkele nieuwe binnenlandse routes ook enkele nieuwe langeafstandsroutes aan. In juni komen er dagelijkse vluchten van Milaan naar New York en vier vluchten per week naar Miami. In september start Air Italy met vier vluchten per week naar Bangkok.