Eerste toestel Air Belgium komt aan op Brussels Airport

Vandaag zal in Brussel de eerste A340-300 van Air Belgium voet zetten op Belgische bodem. Het toestel draagt wel nog niet het kleurenschema van de maatschappij. Met de levering van het eerste vliegtuig komt de start dichterbij. Air Belgium verwacht om binnen vijf weken het eerste vliegtuig naar Hong Kong te kunnen sturen.

Vandaag zal op Brussels Airport de eerste A340-300 voor Air Belgium aankomen. Het ex-Finnair-toestel zal volledig in het wit te zien zijn. Het beschilderen van het toestel moet de komende weken nog gebeuren.

Daarmee komt Air Belgium een stap dichter bij de lancering van haar vluchten tussen Charleroi en China. CEO Niky Terzakis zei vanmorgen op de radio La Première dat de maatschappij nog vijf weken verwijderd is van haar lancering. Die is momenteel voorzien voor begin april.

De vluchten van Charleroi naar Hong Kong zijn nog steeds niet te boeken op de website. Ook loopt het rekruteringsproces momenteel nog op volle toeren. Nog voor de zomer is Air Belgium op zoek naar 200 nieuwe personeelsleden, zowel voor vliegende functies als op de grond.