Brussels Airlines introduceert gratis inchecken van handbagage

Bij Brussels Airlines is het vanaf nu mogelijk om gratis handbagage in te checken voor de vlucht. Om het in- en uitstappen vlotter te laten verlopen wil de maatschappij minder handbagage in de cabine vervoeren en meer in de vrachtruimte. Het geeft de passagiers ook de mogelijkheid om hands-free te reizen.

Vanaf nu is het mogelijk om bij Brussels Airlines een handbagage van 12 kilogram gratis in te checken voor je vlucht, ook voor het goedkoopste tarief Check&Go. Daarmee wil de maatschappij onder meer vertragingen bij het instappen voorkomen door het plaatsgebrek voor handbagage weg te werken.

Door gratis de handbagage te laten inchecken kunnen passagiers ook de 100ml-regel voor vloeistoffen omzeilen. Naast hun handbagage van 12 kilogram kunnen passagiers ook nog steeds een persoonlijk item aan boord meenemen.

Sinds kort kan Brussels Airlines passagiers die een te groot of te zwaar stuk handbagage aan boord willen meenemen, een boete geven. Voordien was dat niet het geval. De boete bedraagt dan 45 euro per stuk. De boete dient ter plaatste te betaald worden met debet- of kredietkaart of cash aan de service desk.