Eerste commerciële vlucht voor Air Belgium is vandaag

Wie dacht dat de eerste commerciële vlucht voor Air Belgium pas volgende maand zou zijn, denkt fout. Wie dacht dat hij vanuit Charleroi zou zijn, ook. En wie dacht dat hij naar Azië zou gaan, al helemaal. De eer gaat namelijk naar een lease-opdracht voor Surinam Airways vanuit Amsterdam vanmiddag.

Surinam’s eigenste Airbus A340 (PZ-TCR) is immers voor onderhoud in Brussel, waardoor ze op zoek moesten gaan naar een ander toestel om vanmiddag hun vlucht vanuit Amsterdam richting Paramaribo uit te voeren. En toevallig had Air Belgium in afwachting van hun eerste vlucht twee vliegklare Airbussen klaar staan in Brussel, dus de keuze was snel gemaakt. Men verwacht dat OO-ABA omstreeks 13.15 uur vanop Brussels Airport zal opstijgen richting Schiphol.

Van daaruit gaat hem om 15.15 uur richting Suriname, waar het toestel omstreeks 19.45 uur lokale tijd zou moeten landen. De terugvlucht wordt normaal gezien morgen net na de middag (12.20 uur) terug in Amsterdam verwacht, maar door de rusttijden van de bemanning is dat verschoven naar 07.15 uur de volgende ochtend. Het is voorlopig nog niet geweten of Air Belgium ook de volgende dagen nog vluchten voor Surinam Airways zal uitvoeren.

De datum voor de eerste (eigen) vlucht naar Hong Kong is ondertussen nog steeds niet bekend, maar tickets zullen vanaf 3 april te koop zijn op de website.