Loganair kijkt naar Brussel als mogelijk nieuwe bestemming

Mogelijk start het Schotse Loganair volgende zomer een nieuwe route tussen Brussel en Glasgow op. De maatschappij gaat twee Embraer’s overnemen van bmi Regional en wil daarmee enkele nieuwe Europese routes op starten. Een van de grote kanshebbers zou Brussel zijn.

Het Schotse Loganair, dat bijna enkel regionale binnenlandse vluchten uitvoert, neemt binnenkort zeker 2 Embaer 145’s over van bmi Regional. In haar vloot van uitsluitend propellervliegtuigen zoals de Saab’s en de Dornier’s worden de Embraer’s de eerste straalmotorsvliegtuigen.

Met die toestellen wil Loganair terug starten met vluchten naar continentaal Europa. Volgens de krant The Scotsman is Brussel een grote kanshebber om een nieuwe bestemming van Loganair te worden.

Tot augustus vorig jaar vloog Loganair exclusief voor FlyBe, maar dat contract werd stopgezet waardoor de maatschappij zelf haar operaties binnen Schotland op poten moest zetten. Verwacht wordt dat de maatschappij daarom voor het eerst in 18 jaar een verlies zou kunnen maken van rond de 9 miljoen pond.

Loganair wil nu verder uitbreiden en kijkt daarom naar vluchten van Glasgow naar continentaal Europa. Op de route Glasgow-Brussel zou de maatschappij met de Embraer’s van bmi Regional 49 plaatsen kunnen aanbieden.