Verdere integratie van Brussels Airlines in Eurowings, maar hoe blijft onduidelijk

Brussels Airlines zal verantwoordelijk worden voor alle langeafstandsvluchten van de Eurowings Group. Dat staat in het persbericht dat de groep vandaag de wereld in stuurde. Eurowings zal op haar beurt dan weer vanuit het hoofdkwartier in Keulen de Europese operaties aansturen. Wat dat in de praktijk voor Brussels Airlines zal betekenen, blijft na maanden van onzekerheid nog steeds een vraag.

“Rekening houdend met de expertise en de sterke punten van beide entiteiten, wordt Brussels Airlines het long haul competence centrum van de Eurowings Group. Daarmee zal de luchtvaartmaatschappij alle langeafstandsbusiness van de hele groep vanuit Brussel zal aansturen”, zo staat er in het persbericht van Brussels Airlines vandaag. Verder zal de maatschappij ook mee verantwoordelijk zijn voor de uitbreiding naar andere basissen in “Frans- en Nederlandstalig Europa”.

Eurowings zal op haar beurt dan weer het hele korteafstandsnetwerk van beide maatschappijen beheren vanuit het hoofdkwartier in Keulen. Eurowings en Brussels Airlines zullen vanuit hun basissen in Brussel, Keulen, Düsseldorf en Wenen zowel lange- als korteafstandsvluchten blijven uitvoeren.

De nieuwe ‘setup’ zal vanaf 2019 geïmplementeerd worden, maar hoe die plannen er in de praktijk zullen uitzien blijft nog steeds een vraagteken. Dat Brussels Airlines een belangrijke rol zou spelen in de verdere langeafstandsontwikkeling van Eurowings, was al bekend. De Eurowings Group blijft met het persbericht van vandaag een waas van onzekerheid creëren rond de toekomst van Brussels Airlines en de Belgische merknaam.