Goedkoop vliegen vanuit Brussel? BRUXX.be!

Bruxx.be brengt de aanbiedingen van 9 maatschappijen samen, waaronder low-costs als Vueling, Air Baltic, easyJet maar ook maatschappijen als Aer Lingus en Brussels Airlines.

Centraal staat een kaart van Europa en twee ‘sliders’. Daarmee bepaal je wanneer je wil vliegen en hoeveel je maximum wil uitgeven. Even spelen met die twee elementen leert dat de goedkoopste vluchten momenteel beginnen aan 39,98 euro. Voor die prijs vlieg je eind dit jaar heen en terug naar de Roemeense hoofdstad Boekarest. Zet je je prijs hoger dan verschijnen extra steden op de kaart. Zo zie je snel waar je budget je brengt.

Ook kan je op Bruxx terecht als je al een bestemming in gedachten hebt. Bovendien doet de site een aantal concrete prijzen, data en bestemmingen uit de doeken.

Jong en (te) hip
Het nieuwe initiatief richt zich naar eigen zeggen op zij die verslaafd zijn aan voordelig vliegen. Dat zijn schijnbaar in de eerste plaats jongeren, want de site slaagt er in tot vervelens toe de letters ‘xx’ binnen te smokkelen in verder doodnormale zinnen. Leuk voor even, maar na de zoveelste ‘axxie’ of ‘snaxx’ heb je het misschien wel gehad.

Anderzijds zegt natuurlijk niemand dat je Bruxx.be vanaf een bepaalde leeftijd links moet laten liggen. Zeker niet omdat het op zich een prima instrument is voor het zoeken van goedkope vluchten of om inspiratie op te doen voor een citytrip.

Bruxx maakt – uiteraard – flink gebruik van sociale netwerken als Twitter, Facebook en Flickr en belooft voor de nabije toekomst ook een mobiele app.

>> BRUXX = NIETS NIEUWS

BRUXX is Brussels Airport. Klinkt misschien wat vreemd en toch is het zo. Onze naam en stijl zijn nieuw, maar ons aanbod is dat niet. Wij bundelen simpelweg de strafste prijzen en verpakken ze in allerlei gebruiksvriendelijke zoekmodules.

Nu, zo eenvoudig is het natuurlijk niet. Gelukkig kunnen we rekenen op de steun van onze gewaardeerde partners: de luchtvaartmaatschappijen en leveranciers van Brussels Airport. Dankzij hen is onze service perfect afgestemd op de jongere reizigers van 18 tot 34 jaar.

Met BRUXX tonen we een andere kant van onze nationale luchthaven. Ja, wij verwelkomen jaarlijks miljoenen zakenmannen en -vrouwen… Maar we ontvangen met evenveel plezier hordes dolle citytrippers en zonnekloppers. We zijn er ook meer dan voldoende voor uitgerust met onze 50 winkels, cafés en restaurants. De vlotte bereikbaarheid -te land, ter zee en in de lucht- maakt het reizen bovendien heel wat makkelijker.

BRUXX is open for pleasure!

Bron: De Tijd