WOW Air staat er terug alleen voor en tijd dringt

De Icelandair Group zal concurrent WOW Air dan toch niet overnemen. Dat maakte de groep vandaag bekend omdat alle voorwaarden van de overname van WOW Air niet op tijd zouden worden vervuld voor de aandeelhoudersvergadering op vrijdag. De overname wordt daarom geannuleerd en niet uitgesteld. WOW Air moet daarom dringend op zoek naar een nieuwe investeerder.

Zowel Icelandair Group als WOW Air hebben besloten om de overname van WOW Air door Icelandair, die begin november werd aangekondigd, te annuleren. De voorwaarden van de overname raken niet op tijd vervuld voor de aandeelhoudersvergadering van morgen, waarop de overname zou moeten worden goedgekeurd. Om welke voorwaarden het precies gaat is echter niet duidelijk.

De in financiële moeilijkheden verkerende luchtvaartmaatschappij moet daardoor op zoek naar een andere overnemer. WOW Air CEO Skúli Mogensen zegt al in gesprek te zijn met een andere kandidaat maar wil hierover verder nog geen uitspraken doen.

Momenteel kan WOW Air haar operaties voorzetten, maar de maatschappij kon vanmorgen niet bevestigen hoelang dit nog het geval gaat zijn. Het is duidelijk dat er op korte termijn een oplossing uit de bus moet vallen wil WOW Air overleven.

Eerder deze week besliste WOW Air om al zeker twee A320’s en 2 A330’s uit de vloot te halen en de toestellen terug te sturen naar hun eigenaar. De lancering van de nieuwe route naar New Delhi gaat voorlopig nog steeds van start op 11 december.

WOW air maakte deze zomer een verlies bekend van  22 miljoen dollar voor het jaar 2017. Ook voor het jaar 2018 verwacht WOW air een operationeel verlies van 6 miljoen dollar. WOW air is in handen van investeringsmaatschappij Titan, dat op zijn beurt volledig in handen is van WOW Air-CEO Skúli Mogensen.

Bron: MBL, Icelandair Group, IcelandReview