Air Belgium annuleert opnieuw alle vluchten naar Hong Kong

Air Belgium heeft vandaag bekend gemaakt opnieuw al haar geplande vluchten van Charleroi naar Hong Kong te schrappen. Na enkele maanden vertraging bij de opstart vorig jaar besloot Air Belgium in september om vier maanden na de eerste vlucht alle vluchten voor de winter te schrappen. De maatschappij kijkt nu naar andere bestemmingen in China en Noord-Amerika.

Op 3 juni vorig jaar steeg de eerste Air Belgium-vlucht op van Charleroi naar Hong Kong. De eerste langeafstandsroute voor de maatschappij was maanden eerder al uitgesteld wegens operationele redenen. Nog geen vier maanden na die lancering werd de route al stopgezet met een verwachte nieuwe lancering in maart 2019. Volgens Air Belgium was dat te wijten aan een geschil met een Chinese touroperator die niet voor het nodige volume aan passagiers zorgde.

Nu, twee weken voor de herlancering van de route, maakte Air Belgium vandaag bekend om alle geplande vluchten opnieuw te schrappen. “De economische en technische voorwaarden zijn niet aanwezig om de lijnvluchten naar en van Hongkong op een duurzame manier te hervatten,” zegt CEO Niky Terzakis. “Het is een beslissing die we betreuren, maar het succes van onze luchtvaartmaatschappij hangt ook af van moeilijke keuzes die essentieel zijn voor onze verdere ontwikkeling en het behoud van de tewerkstelling.”

Momenteel houdt Air Belgium haar operaties gaande door vluchten uit te voeren voor andere luchtvaartmaatschappijen die tijdelijk extra capaciteit nodig hebben. Toch heeft Air Belgium nieuwe ambities om ook voor eigen rekening vluchten te gaan uitvoeren. Vanaf de zomer wil ze naar twee Chinese bestemmingen gaan vliegen vanaf Charleroi. In volgend winterseizoen plant de maatschappij ook vluchten naar Noord-Amerika. Om welke bestemmingen het gaat, wil Air Belgium nu nog niets kwijt.