Brussels Airlines huurt extra capaciteit in bij Germanwings

Brussels Airlines zal voor deze zomer nog een derde A319 in wet-lease aan de vloot toevoegen. Het gaat om een A319 van zustermaatschappij Germanwings. Die zal vooral worden ingezet op enkele Zuid-Europese bestemmingen.

Nadat twee A319’s van CSA Czech Airlines deze zomer voltijds vluchten uitvoeren voor Brussels Airlines heeft de maatschappij nu ook een wet-leaseovereenkomst met Germanwings. Vanaf 26 juni tot 26 oktober zal de Duitse maatschappij één A319 vrijmaken voor de operaties van Brussels Airlines.

Dat toestel zal voornamelijk vluchten uitvoeren naar Alicante, Faro, Lissabon, Thessaloniki, Sevilla, Hamburg, Berlijn en Wenen, zo bericht ch-aviation. De schema’s zijn al ingeladen in het boekingssysteem van de maatschappij.

De twee Airbussen van CSA worden momenteel voltijds ingezet op de routes naar Boedapest, Praag en Toulouse. Voorts maakt Brussels Airlines ook gebruik van vier CRJ-900’s van CityJet. In totaal zullen er deze zomer al zeker zeven buitenlandse toestellen worden ingezet op het routenetwerk van Brussels Airlines.