Fotospecial: zesde Belgian Icon wordt kunstwerk van Bruegel

Vandaag werd op Brussels Airport de zesde Belgian Icon van Brussels Airlines voorgesteld. De A320 met registratie OO-SNE kreeg de naam Bruegel. Het toestel werd in en voor hangaar 41 van Brussels Airlines voorgesteld. Hieronder enkele foto’s van het vliegtuig buiten en ook enkele detailfoto’s van de diverse beschildering.

Een hoge resolutie foto (6000 pixels) van de OO-SNE (de eerste foto hieronder) kan hier worden gedownload voor privégebruik.

Bruegel werd net zoals het Tomorrowland-vliegtuig Amare in East Midlands geschilderd. Deze keer is ook terug dezelfde verftechniek toegepast om het toestel in een nieuw jasje te steken. Het grote verschil met de andere Belgian Icon’s is dat bij zowel Amare als Bruegel de verf eerder gespoten wordt op het vliegtuig in plaats van de klassiekere verftechniek. Daardoor krijg je een fijner effect, maar wordt de scherpte minder naarmate je dichterbij staat.

Net zoals bij de andere Icon’s is ook het interieur in het thema gestoken. Behalve aan de ingang en op de eerste rij van de cabine, zijn ook de overhead bins bekleed met schilderkunst van Bruegel.

Morgen staat alvast de eerste vlucht op de planning. OO-SNE vertrekt dan om 14:25 naar Venetië waarna het om 18:35 voor het eerst in daglicht in Brussel moet landen.

Foto’s door Yannick De Bel