Air Belgium vanaf Charleroi naar Martinique

Vanaf 7 december start Air Belgium vluchten op naar het Franse eiland Martinique. Het gaat om twee vluchten per week die door de A340’s zullen worden uitgevoerd. Er werd al maandenlang onderhandeld over de mogelijke opstart van deze verbinding.

Vanaf 7 december start Air Belgium een verbinding op tussen Charleroi en Fort-de-France op het eiland Martinique. Het is de eerste nieuwe route die Air Belgium opstart. Momenteel vliegt ze enkel in onderaanneming voor ACMI-vluchten voor andere luchtvaartmaatschappijen.

De vluchten zullen twee keer per week worden uitgevoerd en zullen volgens het Comité Martiniquais du Tourisme te koop zijn voor 345 euro met bagage inbegrepen. Een vliegschema is nog niet bekend aangezien Air Belgium de vluchten nog niet online heeft gezet.

Air Belgium heeft in het verleden al meermaals vluchten opgestart en stopgezet naar Hong Kong, de laatste keer zelfs zonder ze effectief te herstarten. Voor de vluchten naar Martinique zal Air Belgium meer dan waarschijnlijk samenwerken met Franstalige reisbureau’s die reizen aanbieden op het Franse eiland.