Qatar Airways Group ziet verlies toenemen tot 639 miljoen dollar

De Qatar Airways Group heeft voor het boekjaar dat liep tot eind maart 2019 het verlies zien toenemen tot 639 miljoen dollar. Dat is een forse stijging ten opzichte van het verlies van 69 miljoen dollar het jaar daarvoor. Qatar Airways duidt vooral de blokkade als grootste oorzaak aan voor de slechte financiële resultaten.

Voor Qatar Airways is de grote schuldige van dat slecht resultaat de blokkade die het land treft. Qatar Airways ziet haar brandstofrekening stijgen en moet op verschillende van haar vluchten bepaalde luchtruimen vermijden waardoor het brandstofverbruik hoger light dan daarvoor. De brandstofkosten zijn gestegen met 36 procent. Ook moest de maatschappij haar vluchten reduceren naar haar buurlanden, die een belangrijke markt is voor de maatschapij.

Toch wil Qatar Airways niet te veel focussen op de slechte financiële cijfers, maar wil ze de nadruk leggen op haar verdere groei het voorbije boekjaar. De maatschappij vervoerde 14 procent meer passagiers en zag het aantal nieuwe bestemmingen toenemen met 11 en haar vloot met 25 vliegtuigen uitbreiden. Eerder dit jaar nam Qatar Airways haar 250ste vliegtuig in ontvangst.