Spaanse Wamos neemt 63 van 91 Thomas Cook-winkels over

De Spaanse groep Wamos gaat 63 van de 91 Thomas-Cook winkels overnemen. Dat is vanavond door de curatoren bekend gemaakt. Wamos zelf moet nog met een mededeling komen.

Voor 63 van de 91 Thomas Cook-winkels in België is een overnemer gevonden. Het Spaanse Wamos Group neemt die winkels over en zal de merknaam Neckermann verderzetten. Wamos is een grote Spaanse reisgroep met vooral activiteiten in Spanje en Portugal. In de luchtvaart is Wamos vooral bekend van de luchtvaartmaatschappij Wamos Air.

Wamos Air is een dochter van de groep en is ontstaan uit het vroegere Air Pullmantur. De maatschappij voert met vijf B747-400’s en zes A330-200’s langeafstandsvluchten uit vanuit Spanje of voor andere operators. In België is Wamos Air al enkele keren ingevallen met een B747 voor TUI fly.

Met de overname worden ongeveer 200 van de in totaal 500 Thomas Cook-personeelsleden overgenomen. Dat Neckermann haar activiteiten in België kan voortzetten is wellicht ook goed nieuws voor Brussels Airlines, dat bijna alle Europese en Noord-Afrikaanse vluchten voor Neckermann uitvoerde.